Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovolím si poupravit pane autore. Bylo to naopak Rusko kdo sakra pomohl spojencům a díky Brusilove ofenzivě odlehčil západní frontě. Navíc tato ofenzíva je snad za celou válku nejúspěšnější. Tedy nepovažoval bych ji za malý dílčí úspěch, ale naopak. Němce vyčerpala, domyslet důsledky na celou válku v případě jejiho selhání a poté okamžitému rozkladu ruských armád nechci. Nevěřím, že by Fra+Gb bez pomoci USA poté dlouho vydrželi. Rozklad v Rusku byl asi již neodvratný.

Ale díky za článek

MZ

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý blog. Díky za něj. R^

3 0
možnosti

Já děkuji za návštěvu ...

0 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavé je, s jakým nadšením Rusové rozpoutání II. světové války podpořili.

Do ulic Petrohradu vyšly ohromné davy, před Zimním palácem lid klekl na kolena, když Mikuláš II. vystoupil na balkon. Všichni zpívali hymnu...

V zasedacím sále Dumy v Taurickém paláci po vystoupení Mikuláše II. prakticky všichni poslanci povstali a zvolali: " Veď nás gosudare!" Car z toho byl celý dojatý.

Ale, co je zajímavé, že likvidaci cara a jeho rodiny mají na svědomí bolševici židovského původu.

Hlavním iniciátorem tohoto zločinu byl uralský oblastní výbor, v jehož čele stál Běloborodov, (židovského původu a mimo jiné se v r. 1937 léčil v Karlových Varech). Dále o popravě rozhodoval Běloborodův zástupce Chaim Isakovič Gološčekin – židovského původu. Šéfem popravčí čety byl Jankel Jurovský, taktéž židovského původu. Exekuci organizoval Jakov Sverdlov, který byl židovského původu a v létě 1918 byl hierarchicky téměř na úrovni Lenina.

0 0
možnosti

Velmi pěkný medailonek, zasloužená karma R^ oceňuji, že jako málokdo používáte oficiální titul ruského panovníka od dob Petra I - "imperátor" a císařství (ruské impérium), místo hovorového "car" R^

1 0
možnosti

Většinou se udává, že ten Nikolaj II. nebyl příliš schopný panovník.

0 0
možnosti

Snahu měl, ale nedokázal překročit vlastní stín. Nezvládal opozici ve státní správě a zkostnatělost vyšších vrstev společnosti.

2 0
možnosti
Foto

Netušil jsem, že Britové jsou namočeni v zastřelení cara a jeho rodiny až po uši. Ten generál Janin měl pravdu.

0 1
možnosti

R^ (první věta pod prvním obrázkem - překlep v letopočtu)

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Amatérský historik, který má občas potřebu komentovat věci okolo sebe. Občasný přispěvovatel na valka.cz

Seznam rubrik