Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ON

O51n96d50ř71e81j 86N56ý47č

15. 3. 2017 14:11

Ono je to trochu složitější. Za druhé republiky probíhala nacifizace dobrovolně. Židé byly vytlačováni ze společenského života např byly vylučování ze sokola a advokátní komory a někteří přední naši politici volali po připojení se k německu a ani po okupaci máš západní spojenci neuznávají za obsazený stát. Jsou důkazy že angličani vyčítali Benešovi absenci jakéhokoliv organizovaného odboje na našem území z čehož nakonec vyplynul atentát na Heydricha a až po něm jsme byly uznáni jako okupovaný stát a byly jsme brani jako oběť nacistů. Je otázka jestli by jsme se sami bez okupace za pár let nestáli nacistickým státem dobrovolně.

2 2
možnosti
MZ

Nacifizace dobrovolně? Ale no tak, často probíhala na oko a opět, nebyla vyšší než jinde. V každém národě jsou hrdinové, ti co se vezou a kolaboranti. A Češi z průměru nevybočují, toto sebemrskačství...Poměr kolaborantů nebyl vyšší než kdekoliv jinde (Holandsko, Řecko, Norsko, Belgie..). A k odboji, viz. mé příspěvky dole, ale i tak tu odboj za Neuratha slušně fungoval. Ano, vyčítali Benešovi, trochu pokrytecké, nemyslíte? Šlo o vytvoření většího tlaku, což se povedlo, tento tlak byl na všechna okupovaná území. To uznání, byla hlavně oduznána Mnichovská dohoda, jako na okupované na nás bylo pohlíženo vždy.. I když se diletant Chamberlain snažil o opak.

MZ

1 0
možnosti
NM

...nó ale min.kultury kerý tak dbá na svá vystupování by mohl ztratit pár řádků k tomuto datu jestli si ale vzpomene o jakou událost se jednalo...8-o!!

1 0
možnosti
RP

Ocekavam negativni komentare od pate kolony. Jak zli cesi vrazdily chudaky nemce

ClanekR^R^

2 0
možnosti
JR

J39a96r49a 72R94a37n75k

15. 3. 2017 23:26

Ze je vrazdili mesice po valce snad nepoprete?

0 0
možnosti
Foto

Sypu si popel na hlavu, že jsem na výročí zapomněl. Mám ale jistotu, že 21. srpen zapomenout nemohu. To zas bude kraválu.

0 0
možnosti
ZJ

Poučil se v této společnosti vůbec někdo? Jinak pěkný článek.

1 0
možnosti
Foto

Se vším lze souhlasit, jenom ta vyspělá průmyslová území asi Hitler ne a ne najít na mapě budoucího Protektorátu. To už spíše ty cukrárny, kde se vojini Wehrmachtu konečně pořádně nadlábli.

Mimochodem, z vojenského hlediska nelze vůbec pochopit, proč vlastně Hitler zvolil řešení, které zvolil.

0 3
možnosti
MZ

Karma pane autore. Je nutné připomínat, připomínat, když třeba imanert mlčí, jak kdyby se nic nestalo. Jen podotknu, ta rychlá kapitulace (obsazení) bylo tím nejhorším, nepodařilo se zlikvidovat kartotéky, nepodařilo se "uprchnout" či zilegalizovat vedení armády či důstojnický sbor, nepodařilo se zlikvidovat tuny dokumentace, zničit třeba i techniku atd. Dopad byl na odboj, dopad si pak vychutnala Francie a Polsko a v menší míře i SSSR. A pochvalu máte za pakt R+M, já vím že se nehodí moc do krámu, ale podepsání námořní smlouvy mezi GB+DEU a poté odmítnutí jednání ohledně ČSR prakticky muselo v tento pakt vyústit.

S pozdravem

MZ

5 0
možnosti
LK

Děkuji.

Likvidace a ukrytí archivů a kartoték proběhlo pouze částečné. Likvidace techniky - pouze drobné a minimální neorganizované sabotáže (cukr do nádrží tanků, písek do převodovek, "ztracené" závěry zbraní).

4 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Amatérský historik, který má občas potřebu komentovat věci okolo sebe. Občasný přispěvovatel na valka.cz

Seznam rubrik